MOTORONDERHOUD

Onderhoud van motorfietsen

Ongeacht het merk of type motorfiets, bij DGM Motorsport helpen we je graag met het onderhoud van jouw motor. Of het nu om een regelmatige controle gaat of om een grote beurt, onze vakkundige motormonteurs staan voor je klaar!

Hoe vaak moet mijn motor onderhoud hebben?

Naast de kleine controles, die je zelf voor elke rit uit kunt voeren, adviseren wij om regelmatig een onderhoudsbeurt in te plannen. Voor veel motorrijders volstaat een jaarlijkse kleine beurt. Rijdt je echter meer dan 6.000 km per jaar dan is er vaak extra onderhoud nodig.

Heeft jouw motorfiets een grote beurt nodig, dan is dat vaak 1x in de 2 tot 3 jaar of tussen de 20.000km en 25.000km. Vraag je jezelf af welke onderhoudsbeurt voor jouw motor verstandig is? Neem dan even contact op. Wij denken graag met je mee!

Kleine onderhoudsbeurt

Smeren van diverse onderdelen, remmen controleren, ketting en tandwielen (controleren + smeren en spannen), banden + bandenspanning controleren, verlichting en andere elektra controleren.

Grote onderhoudsbeurt

Kleine onderhoudsbeurt + o.a. het vervangen van: koelvloeistof, bougies, cardanolie, remvloeistof en luchtfilter. Daarnaast is er ook vaak onderhoud nodig aan de lagers, remklauwen en kleppen.

Wat op welk moment nodig is, dat is afhankelijk van jouw type motor. Wil je precies weten welke werkzaamheden wij uitvoeren of het onderhoud vooraf precies afstemmen? Neem dan gerust even contact met ons op. Wij zijn bereikbaar via Tel: 0183 352427 of het contactformulier.

PLAN UW AFSPRAAK ONLINE